Держпродспоживслужба встановила причину і джерело отруєння в Харкові

Названа причина і джерело масового отруєння в Харкові

Головний держінспектор Харківської області вирішив закрити два ресторани, звідки і почався спалах інфекції.

  Джерелом спалаху кишкової інфекції, внаслідок чого сталося масове отруєння в Харкові, став хворий працівник закладу харчування. Про це йдеться в заяві Держпродспоживслужби на сторінці в Facebook.   «Фахівці встановили, що основна причина спалаху — недотримання санітарно-гігієнічного режиму закладами харчування, які мали загальну кухню. Ймовірне джерело спалаху — хворий працівник», — розповіли в службі.   Головний держінспектор Харківської області вирішив закрити два ресторани, звідки і почався спалах. А один із ресторанів зобов’язали знищити з обороту харчові продукти, що несуть загрозу здоров’ю та життю людей.   Нагадаємо, внаслідок спалаху кишкової інфекції після відвідування ресторанів Якіторія і Мафія в Харкові постраждали близько 90 осіб. Масове отруєння в Харкові: названі причини      

Джерело